workshops edelsmeden

workshop zilveren basisring / stapelringen

Wil je samen met vrienden, familie of collega’s je eigen zilveren ring of stapelringen ontwerpen en maken?

Tijdens de +/- 4 uur durende workshop krijg je eerst de nodige uitleg, waarna je een schets op papier kunt maken. Je ontwerpt je eigen ring of je laat je inspireren door de voorbeelden die in mijn atelier aanwezig zijn. ​

Je maakt kennis met het beroep van een edelsmid; gaat zelfstandig zagen, vijlen, de ring vormen, solderen, schuren en polijsten. Je kunt kiezen hoe je het oppervlak van de ring gaat bewerken; gepolijst, gematteerd of hamerslag. Je mag alles zelf doen, maar uiteraard ben ik er voor uitleg en begeleiding. Door de verschillende afwerkingen en vormen van de ringen, heeft iedereen aan het eind van de workshop een uniek persoonlijk sieraad.

De kosten voor deze workshop zijn € 90,- p.p. (vanaf 3 personen) inclusief de zilveren ring(en) van max. 10 gram zilver (925), thee/koffie en een kleine verrassing.​

De workshop wordt in mijn atelier in Pijnacker gegeven en er is plaats voor max. 6 personen (in overleg). De dag en het tijdstip kunnen in overleg afgesproken worden.

workshop zilveren hanger

Wil je samen met vrienden, familie of collega’s je eigen zilveren hanger ontwerpen en maken?

Tijdens de +/- 4 uur durende workshop krijg je eerst de nodige uitleg, waarna je een schets maakt. Je bedenkt een uniek ontwerp of je laat je inspireren door de voorbeelden die in mijn atelier aanwezig zijn. Daarna ga je vanuit zilverplaat het ontwerp op het metaal overbrengen en uitzagen. Zagen, vijlen, solderen, schuren en polijsten; je mag het allemaal zelf doen, maar uiteraard ben ik er voor uitleg en begeleiding. Door de verschillende afwerkingen en vormen van de hangers, heeft iedereen aan het eind van de workshop een uniek persoonlijk sieraad.

De kosten voor deze workshop zijn € 90,- p.p (vanaf 3 personen) inclusief max. 10 gram zilver (925), thee/koffie en een kleine verrassing. Een zilveren ketting kun je er eventueel bij kopen vanaf € 12,-.

De workshop wordt in mijn atelier in Pijnacker gegeven en er is plaats voor max. 6 personen (in overleg). De dag en het tijdstip kunnen in overleg afgesproken worden.